De vergeten vrouw

De vergeten vrouw is een waargebeurd verhaal waarin de schrijfster een bizar avontuur beschrijft dat ze beleeft met Dewi, haar Srilankaanse vriendin die er alles voor over heeft om haar illegaal naar het buitenland uitgeweken echtgenoot op te sporen en terug te halen naar haar moederland. Ten Bruggenkate is de Nederlandse vriendin die de zoektocht naar Dewi's echtgenoot op illegale wijze mogelijk maakt door haar uit te nodigen voor een korte 'vakantie' in Nederland. Van daaruit wordt Dewi volgens plan opgehaald door mensensmokkelaars die haar zonder een woord te zeggen meenemen. Dan valt er een benauwende stilte rond Dewi.

Het verhaal beslaat een periode van meer dan twintig jaar. Al die tijd maakte de schrijfster aantekeningen van de contacten met haar Srilankaanse vriendin, maar een eind had het verhaal nog niet. Ze zegt hierover: 'Ik heb geduld moeten oefenen, maar uiteindelijk diende het einde zich spontaan aan en kon ik gaan schrijven vanuit mijn eigen belevenissen en de herinneringen die Dewi zorgvuldig voor mij had bewaard. Ik heb er niets aan toe hoeven voegen. Het is zoals het was.' Aan het eind ziet de schrijfster de humor in van de tactieken die in ontwikkelingslanden worden toegepast om toeristen te charmeren, maar ook de enorme tragiek van mensen die hun partner illegaal naar de rijke landen zien vertrekken. Veel economische vluchtelingen laten gebroken harten achter. In het ergste geval vergeten ze hun dierbaren.

Iedereen die een reis maakt naar een ontwikkelingsland zou dit onthullende boek moeten lezen.

Titel: De vergeten vrouw
Ondertitel: Als mensensmokkel een gezicht krijgt
Roman voor volwassenen, non-fictie

ISBN: 978-94-9037-42-3-5
Prijs: 17.90 euro
244 pagina's, paperback
14 x 21.5 cm
Uitgeverij: Compaan uitgevers te Maassluis.
Website: www.compaanuitgevers.nl
Verschijningsdatum: Oktober 2011

De schreeuw van de pauw
Een sfeervolle, meeslepende roman, mysterieus als Sri Lanka zelf. Fictief verhaal met de realiteit als achtergrond.

Sophie Brenner en haar man Max vertrekken met hun zoontje naar het exotische, door etnische onlusten gekwelde Sri Lanka, waar Max is aangesteld als oorlogscorrespondent. Na de eerste euforie over het prachtige eiland met zijn mystieke sferen, raken Sophie en Max steeds verder verward in een samenspel van dreigende voortekenen en gebeurtenissen, waarin Max' werk en hun politieke relaties een rol spelen.

Hun boeddhistische dienstmeisje Sryani doet haar uiterste best om het gezin te behoeden voor de duistere invloeden van boze geesten die ze in en om het huis vermoedt. Toch kan ook zij niet voorkomen dat de spanningen blijven groeien, ook tussen Sophie en Max, en uiteindelijk culmineren in een overhaast vertrek naar Nederland. Als Sophie zeven jaar later een geheimzinnig telegram ontvangt, keert ze met gemengde gevoelens terug naar het eiland. Ze vindt er niet alleen de diepere oorzaken van hun verwijdering, maar ook de waarheid over zichzelf.


Reina ten Bruggenkate woonde met haar gezin enkele jaren in Sri Lanka en raakte geboeid door de mystieke sfeer, het subtiele bijgeloof en de eeuwenoude gebruiken en rituelen.
Voor haar biografie klik hier


Sinds 1995 is ze secretaris van de stichting Svho-Support,
de Stichting Vrijwillig samenwerkende Hulporganisaties Ontwikkelingslanden, te Leiden.
Deze stichting ondersteunt in Sri Lanka diverse projecten, zoals een opvang voor straatkinderen, een tehuis voor misbruikte en mishandelde kinderen, tehuizen voor geestelijk en lichamelijk gehandicapten, een dovenschool en kleuterscholen op de theeplantages.

Het gironummer van Svho-Support is 422 666.

Ingeschreven bij Kamer van koophandel: 41169317


Titel: De schreeuw van de pauw

Roman voor volwassenen, fictie

ISBN: 90 325 0800 8

Prijs: €13.59

Uitgeverij De Kern, Postbus 1, 3740 AA Baarn,

tel: 035 - 548 63 33

Fax: 035 - 542 02 01

e-mail: verkoop@defonteinbaarn.nl