Circus Faldini en het valse slangenmens
[vorige] [volgende]

Titel: Circus Faldini en het valse slangenmens

Uitgeverij van Holkema en Warendorf

Tekeningen van Josine van Schijndel

ISBN: 90 269 9777 9

Geschikt voor 8 t/m 12 jaar

Avi-niveau 7

Prijs: Euro 8.99

www.unieboek.nl

info@unieboek.nl

Promotie: marcel.bomers@unieboek.nl

Stijn en Evy groeien op in Circus Faldini. Ze trekken met de artiesten van stad naar stad. Overdag krijgen ze les van Stijns moeder, maar ze oefenen ook voor hun eigen acts. Stijn treedt op als sterke man, en Evy als acrobate!

Er is een nieuwe ster in circus Faldini: een slangenmens. Ze heet Lydia en ze kan zich zo dun maken dat ze in het kleinste doosje past. Stijn is erg onder de indruk van haar. Maar al gauw blijkt dat ze helemaal niet zo aardig is.

Goochelaar Mister Magic bedenkt een spectaculaire show voor haar. Het slangenmens trekt waanzinnig veel publiek. Maar ze krijgt wel érg veel praatjes. En wat verbergt ze zo angstvallig in een kist in haar circuswagen?

Als Stijn en Evy ontdekken wat dat geheim is, breekt er paniek los in het circus. De leeuwen zijn bijna niet te houden. Darius, de leeuwentemmer, klaagt bij de circusdirecteur. Maar dat maakt juffrouw Lydia pas echt vals. Ze zint op wraak. Ze wil laten zien dat de leeuwentemmer een watje is, die bang is voor zijn eigen roofdieren.

Stijn ziet dat ze zich insmeert met vet. Maar daar zijn de leeuwen gek op, weet hij.

Het optreden loopt vreselijk uit de hand. Het slangenmens duikt per ongeluk í n de kooi van de leeuwen op. Als ze wanhopig aan de klauwen van de roofdieren probeert te ontsnappen, doet Stijn zijn best om de leeuwen af te leiden. Joep, zijn apenvriendje, hangt krijsend van angst aan de tralies…