Voor mijn verre prins

[vorige] [volgende]

Voor mijn verre prins
ISBN 90 269 1530 6
Prijs: 11.95 Euro
Uitgeverij Van Holkema en Warendorf
Unieboek BV postbus 97
3990 DB Houten
www.unieboek.nl

Voor mijn verre prins: Een ontroerende jeugdroman over liefde op het eerste gezicht.
(Bedoeld voor leerlingen van de middelbare school!)

Iris ontmoet de jongen van haar dromen: hij is knap, intelligent, attent en superlief. Er is maar één probleem: Iris zit nog op school in Nederland en Roshan woont in Sri Lanka.
Gelukkig is er e-mail en met hun digitale liefdesbrieven overbruggen ze elke dag duizenden kilometers en grote verschillen in cultuur. Maar wanneer Iris plotseling geen antwoord meer krijgt op haar berichtjes en het haar niet lukt om Roshan aan de telefoon te krijgen, kan en wil ze niet accepteren dat het voorbij is.
Ondanks de protesten van haar ouders en de twijfel van haar vrienden blijft ze in de liefde tussen haar en Roshan geloven. Ze zet dan ook alles op alles om naar Sri Lanka te kunnen reizen en uit te vinden wat er aan de hand is.

Een fragment uit Voor mijn verre prins:
Ineens moest ze denken aan het gedicht. Soms staan wij beiden ’s nachts aan ’t raam,
maar andre sterren zien we in andre tijden.
Het was alsof ze ruw werd wakker gerammeld. Niks andere sterren! Onder exact dezelfde sterren waren ze nu! Juist nu zou alles volmaakt moeten zijn. Geen lichamelijke afstand meer, geen gesmacht naar het verenigen van hun zielen. Ze was nu zó verrekte dichtbij en nog nooit had ze zich zo ver van hem verwijderd gevoeld.
Alleen een wonder kon hen nog samenbrengen! Maar dan moest dat wel snel gebeuren. Iris kneep haar ogen dicht tot er alleen een dun streepje licht doorheen kon piepen. Ze dacht aan het wonder, aan de pelgrims die hun wonderen afdwongen bij de goden.
Iets moeilijks moest ze volbrengen.
In de verte lokte de zee…